30 Kasım 2015 Pazartesi

Sosyal Medya Tipleri



1-Beğeni Budalası 

 Bu güruh yazdığı şeyleri sadece beğeni, retweet ve paylaşım kazanmak için paylaşırlar.Yazdıkları şeyi kimse beğenmezse silerler.Genelde başkalarından çalarlar ya da bazı kelimeleri değiştirerek cümleyi aynen kopyalarlar.

 2-Entellektüel 

 Bunlar genelde hükümete düşman tiplerdir.Hükümete düşman olmanın onları cool gösterdiğini zannederler.Genelde hiç kimsenin seyretmediği filmleri,okumadığı kitapları önerirler.Sürüden ayrılacağım derken genelde bataklıkta gül ararlar.

 3-Paparazzi-Selfie 

Bu tarz insanlar genelde ergen tarzda adamlardır. (Ya da ergenlikten hala çıkamamış).Hayatlarının her detayını anlatırlar.Sürekli kendilerinin fotoğrafını koyarlar.Yanında arkadaşları varsa değişiklik olsun diye onların fotoğrafını koyarlar.Bunlar filozofik cümleler vs. peşinden gitmezler genelde güzel ya da yakışıklı olduklarından bunlara ihtiyaç duymazlar. 

4-Fanatikler 

 Bunlar futbol ve siyaset fanatikleri olmak üzere 2'ye ayrılırlar.Futbol fanatikleri kendi takımının maçı olduğunda takip edenlerinin hangi takım tuttuğunu düşünmeden Gooool diye yazabilecek zekaya sahiptirler.Bilmezler ki takipçileri için için kendisinden nefret eder.Bunlar o kadar fazla ki keşke Futbol sevmeyen bir adam olsaydım derim bazen.

 Siyaset Fanatikleri:İşte benimde bazen dahil olduğum grup.Sosyal Medya'da siyaset görüşü paylaşmak çok tehlikeli bir şey.Paylaştığın an seninle arası çok iyi olan akrabayla bile aranı bozabiliyorsun.Ancak yinede görüşlerini açıklarlar.Bu da insanlarla arasını bozar.

 5-Cici Kız

 Herkese günaydın,Gününüz mutlu geçsin tarzı mesajlar yazan genelde ilgi çekmeye çalışan "neden paylaştığımı beğenmediniz" gibi paylaşımlar yaparak ilgi çekmek isterler.Yazdıkları şeyler hep kısadır.Film seyredicem öneriniz var mı paylaşımları da oldukça çoktur.

 6-Takipçi Manyağı

 Tek amacı takipçi sayısının yüksek gözükmesi, bunu bir strateji oyununa çevirmiş adamlar var.Hiçbir yazı yazmadan paylaşım yapmadan kendini takip ettirmek isteyen bu grup takibe takip yapar ama asla sizi takip etmez.(Yani yazdıklarınızı okumaz.)(1-2 istisna hariç)Bazen etkileşimli bir twitter hesabına sahip olma 2-3 yılı alır.Bu kadar sabrı olmayan bu yüzden sosyal medyanın karanlık yanına giren bu güruh hayattaki başarısızlıklarını bu sayede düzeltmeye çalışır.

 7-Cihadçılar

 Bunlar sürekli dini konularda yazan adamlardır.Genelde hep din adamlarının sözlerini paylaşırlar.Paylaştıkları videolarda genelde dinle alakalıdır.Eksik ibadetlerinin verdiği vicdan azabını bu şekilde halletmeye çalışırlar.(Bende de var bundan)

Siz hangi gruba dahilsiniz?

0 yorum:

Yorum Gönder