28 Kasım 2015 Cumartesi

İnfografik Yapmak İçin 4 Yol

İnfografik, çeşitli bilgilerin, verilerin ve istatistiklerin eğlenceli şekilde görsele döküldüğü bir tasarım şekli, içerik pazarlamanın önemli silahlarından biri.




1- Canva

Fiyat: Ücretsiz
Ücretli özellikler: Canva’da ücretsiz kullanabileceğiniz ikon ve fotoğraflar olduğu gibi bazı ikon ve fotoğraflar da ücretli. Beğendiğiniz fotoğraf ve ikonları tek tek satın alabileceğiniz gibi aylık 9.95 dolardan başlayan çeşitli tekliflerle de Canva’ya üye olabiliyorsunuz.

Twitter, Facebook, Tumblr vb… gibi daha birçok sosyal ağa uygun şablon sağlayan Canva, herhangi bir tasarım bilgisine sahip olmasanız bile çeşitli tasarımlar ve infografik yapmanıza olanak sağlayan güçlü bir online araç.

canva.001

2- Venngage

Fiyat: Ücretsiz
Ücretli özellikler: Aylık 15 dolara ücretsiz özelliklerden yararlanabilirsiniz.

Venngage de Canva’ya benzer özelliklere sahip. Fakat Canva’dan farklı olarak, bir şablon yaratmadan önce rapor, poster, promosyon, sosyal medya veya infografik mi oluşturmak istediğinizi size soruyor ve her bir seçenek için birbirinden farklı alternatiflerle karşınıza çıkıyor.

Venngage.001

3- Easel.ly

Fiyat: Ücretsiz
Ücretli özellikler: Aylık 3 dolardan başlayan planlar.

900.000 kullanıcıya sahip easel.ly infografik yapımını gerçekten kolaylaştıran bir araç.

Easel.ly.001

4- Piktochart

Fiyat: Ücretsiz
Ücretli özellikler: Aylık 15 dolardan başlayan planlar.

400’ün üzerinde tamamen özelleştirilebilir infografikşablona sahip online araç, 1000 tane ücretsiz görüntüyü de ücretisiz olarak kullanıcılarına sunuyor. Sıfırdan kendi infografiklerinizi oluşturmanıza da olanak sağlayan Piktochart’ta yapabileceğiniz infografik örneklerinden bazıları aşağıdaki şekilde:

Piktochart.001


0 yorum:

Yorum Gönder