8 Kasım 2015 Pazar

Kötü Düşüncelerden Kurtulmanın 7 Yolu



   Hayat her zaman düzgün gitmiyor ve bu sizi üzgün hissettirebilir ve negatif düşüncelere daldırabilir.Bu negatif düşüncelerden pratik yaparak kurtulabilirsiniz.Şimdi size 7 tane şey söyleyeceğim bunları yaparsanız kötü düşüncelerinizi azaltabilir ve sakin bir kafaya ulaşabilirsiniz.

1-Pozitif ve Mutlu İnsanlarla Beraber Olun


   Bu çok önemli.Sürekli negatif insanlara maruz kalırsanız büyük ihtimalle sizde negatif bir adam olursunuz.Çevrenizde sizi geleceğe karşı umutsuz kılan insanlarla daha az muhatap olun.Eğer pozitif ve mutlu kişilerle ilişki kurarsınız bu sizi daha olumlu etkileyecektir.


2-Kendinizi Sürekli Başkalarıyla Karşılaştırma Alışkanlığından Kurtulun


   Çevrenizdeki başarılı ve sizin istediklerinizi elde etmiş insanlarla kendinizi kıyaslamayı bırakın.Onun elde ettiği şeyleri ne kadar zorlukla kazandığını siz bilemezsiniz.Herkesin farklı bir imtihanı var bu dünyada.Eğer sürekli kendinizi onlarla kıyaslarsanız belli bir zamandan sonra onlardan nefrette edebilirsiniz.

3-Eski Başarılarınıza Odaklanın


   Hayatınızdaki negatif olan şeylere yoğunlaşmanız çok normal bir şey.Ancak negatiflerin sizi ezmesine izin vermemelisiniz.Güçlerinizi ve yaşadığınız başarıları bir yerlere yazın bunları okuyunca negatif düşünceleriniz biraz azalabilir.Kendinizi bu kadar hırpalamayın.Başarısız olduğunuzu düşündüğünüz ana kadar asla başarısız değilsinizdir.Umudunuzu kaybetmeyin.Yaptığınız başarılara odaklanırsanız yüzünüze yeniden bir gülümseme gelebilir.

4-Sakin Olun


   Belki işiniz sizi zorluyor belki hayatın monotonluğu sizi zorluyor.Bir ara verin.Yürüyüşe çıkın bu sizi daha sakin kılacaktır ve negatif düşüncelerden sizi daha fazla uzaklaştıracaktır.

5-Düşüncelerinizi Birileriyle Paylaşın

   Eğer bazı kötü düşünceleriniz varsa bunları kendinize saklamanız sorunun hallolması bakımından çok zordur.Bir dost olabilir yada anne baba dertlerinizi açmalısınız.Onların buna bir çözümü olmayacağını bilseniz de açmalısınız.


6-Motive Edici Özlü Sözleri Okuyun

   Motive edici sözleri okumak sizi daha pozitif düşünmeye itebilir.Bu sözlerden sizi değiştirdiğini hissettiğiniz sözleri bir yerlere yazın bir daha, bir daha okuyun.


7-Hayatınızdaki Kötülükleri Başkalarına Bağlamayın

   Negatif düşüncelerinizi durdurmanın en önemli yollarından biri bu.İnsanlar hiç kendilerini suçlamayı sevmez.Hep suçu başkasına atmak isterler.Negatif düşüncelere sahip olmanın en büyük nedenlerinden biri budur.Sorumluluk alın bu hayatınızı değiştirebilir.

İyi Günler

0 yorum:

Yorum Gönder